skip to Main Content
Call us +48 501 797 251, +48 505 139 911‬ or e-mail at info@wildpoland.com for professional and friendly advice

Natuur, wildleven en wildernis excursies in Polen

Indien je alleen gezien hebt wat je wilde zien, heb je waarschijnlijk een hoop gemist

Natuur, wildleven en wildernis excursies in Polen

Indien je alleen gezien hebt wat je wilde zien, heb je waarschijnlijk een hoop gemist

Natuur, wildleven en wildernis excursies in Polen

Indien je alleen gezien hebt wat je wilde zien,
heb je waarschijnlijk een hoop gemist

Wij bieden veel meer dan alleen het simpele kijken naar het wildleven. Wij nemen je mee naar de wildste plekken, zodat je kan leren hoe ons natuurlijke ecologische systeem werkt. We houden van lange wandelingen waarbij je je onderdompelt in de natuur en deze met al je zintuigen ervaart.

Nogmaals welkom, lees door en wees onze gast. We kunnen niet wachten je te ontmoeten!

– Tomasz & Łukasz, eigenaren van Wild Poland

jezior-luke
jezior-luke

Don’t book just yet! Did you sign up to our list?

Subscribers of our newsletter can book most tours 500 PLN cheaper with monthly coupons that we share. Sign up now!

Rondleidingen met gids

Bewezen routes die we door de jaren heen hebben geperfectioneerd, zodat jij gewoon kunt ontspannen en je door onze gepassioneerde gidsen kunt laten rondleiden.
Bison in the Białowieża Forest

Oerbos & Moerassen

Bezoek het beroemde Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen met hun enorme verscheidenheid aan dieren in het wild. Bekijk Bizons, Elanden, Bevers en tal van vogels.

Lente – Zomer – Herfst
8 dagen
 | vanaf 7650 PLN (€1800) – vroegboekprijs!
Kleine groepen: 6-16 personen

Tour details ›

bsa-mini-750x500

Bizon Safari

Spendeer drie nachten in het Oerbos van Białowieża en zie Europa’s grootste landzoogdier – de Europese Bizon – in het wild.

Het hele jaar
dagen | vanaf 3850 PLN (€910) – vroegboekprijs!
Kleine groepen: 6-16 personen

Tour details ›

Carpathian mammals - in search of wolves, bears and lynx

Karpatische Zoogdieren – op zoek naar Wolven, Beren & Lynxen

Verken de wildste delen van de Poolse Karpaten te voet met de kans om de ongrijpbare Wolven, Beren, Lynxen en Europese Bizons te zien.

Lente – Zomer – Herfst
5 dagen
| vanaf  PLN (€0) – vroegboekprijs!
Zeer kleine groepen – max. 6 personen

Tour details ›

Purple-shot Copper in the Biebrza Marhes

Vlinders van Oost-Polen (macro tour)

Bezoek de beroemde Biebrza Moerassen en het Białowieża Oerbos. Maak rustige wandelingen die perfect geschikt zijn voor fotografie en bekijk tot wel 100 soorten vlinders.

Zomer
7 dagen
| vanaf 6250 PLN (€1470)
Kleine groepen: 6-12 personen

Tour details ›

Walking in the unscathed Bieszczady Mountains, Eastern Carpathians

Grote Tour van Oost-Polen

Ga wandelen en kajakken in de ongerepte natuur, het traditionele platteland en bezoek onontdekte historische locaties in Oost-Polen.

Zomer
10 dagen
| vanaf 8950 PLN (€2100)
Kleine groepen: 6-16 personen

Tour details ›

Kayaking on the Marycha River along the Lithuanian border

Kanovaren en wildzwemmen

Ga kanoën en kamperen in het wildste deel van Europa, op de grens van Polen en Litouwen. Ontspan in de wildernis en laad op. Volledig.

Zomer – Herfst
5 dagen
| vanaf PLN (€0)
Zeer kleine groepen – max. 9 personen

Tour details ›

Festivals om Wilde Dieren te Spotten

Kies uit een grote verscheidenheid aan begeleide dagtochten en stel ter plaatse je eigen reisplan samen

Hotel en eten inbegrepen

Betaal minder dan €600-€700 for 8-9 dagen! Dit omvat een comfortabel hotel, half pension en vervoer. Je zult geen betere prijs vinden!

Rondleidingen onder begeleiding van een gids zijn optioneel

Doe mee met onze begeleide rondleidingen die meerdere keren per dag worden aangeboden of bekijk op eigen gelegenheid wilde dieren. Zo stel je je persoonlijke reisroute samen.

Betaalbare prijzen

Begeleide rondleidingen beginnen vanaf €30 per persoon en zijn inclusief vervoer en alle toeslagen, dus er zijn geen verborgen kosten. We accepteren de belangrijkste kaarten, dus er is geen contant geld nodig.

Wolf in the snow, Poland

Winter Wildleven Festival

Ga op zoek naar Wolven, Lynxen en Bizons in het prachtige besneeuwde landschap van het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen. Luister naar avondcolleges van vooraanstaande lokale onderzoekers voor een nog beter inzicht.


8 dagen
| vanaf  PLN (€0)

Tour details ›

Lynx in the Białowieża Forest by Irek Smerczyński

Wildleven Festival in de Vroege Lente

De beste tijd van het jaar om zeldzame en ongrijpbare spechten, uilen en zoogdieren van het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen te zien.


8 dagen
| vanaf  PLN (€0)

Tour details ›

Pygmy Owl in the Białowieża Forest by Adam Panfiluk

Wildleven Festival in de Lente

Sluit je in het voorjaar aan bij onze natuurfanatenploeg voor een maximale variëteit aan vogels, zoogdieren en andere dieren in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen. Dit is ons grootste jaarlijkse evenement geworden.


9 dagen
| vanaf  PLN (€0)

Tour details ›

Brown bear in the Polish Carpathians

Karpatenfestival voor Wilde Dieren

Het beste evenement om echte wildernis en ongerepte natuur te ervaren en om Bruine Beren, Wolven of Bizons in het wild te zien in de Bieszczady Bergen, Oost-Karpaten.


8 dagen
| vanaf 3850 PLN (€910)

Tour details ›

Oerbossen en Moerassen

8 dagen in het Białowieża Oerbos en Biebrza Moerassen

Oerbossen en Moerassen

8 dagen in het Białowieża Oerbos en Biebrza Moerassen

Oerbossen en Moerassen

8 dagen in het Białowieża Oerbos
en Biebrza Moerassen

Bezoek de twee grootste parels van de Poolse natuur

Laat onze meest ervaren lokale gidsen je meenemen naar de beste locaties van het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen. Ga vogels kijken, Wolven volgen, de wilde Europese Bizons, Elanden en Bevers zien. Bezoek plaatsen die je alleen niet zou vinden en zie een enorme verscheidenheid aan dieren in het wild.

Het Białowieża Oerbos is het laatst overgebleven oerbos in het laagland van Europa. Het heeft een oppervlakte van meer dan 1500 km2 in de rustige hoek van Polen en Wit-Rusland. Dit oerbos, gered van houtkap, werd de thuisbasis van honderden zeldzame soorten vogels, insecten en paddenstoelen. Het belangrijkste is dat het ‘s werelds laatste toevluchtsoord is geworden voor Europese Bizons – het grootste landzoogdier op ons continent. Eeuwenoude bomen groeien hier samen in een enorme verscheidenheid aan leefgebieden, waardoor het door UNESCO wordt erkend als een Biosfeerreservaat en een Werelderfgoed dat nu door duizenden van over de hele wereld wordt bezocht.

We brengen vier nachten door in een comfortabel, door een familie gerund, pension/hotel in een centraal gelegen dorp in Białowieża en maken dagelijkse wandelingen om Wolven, Bizons en vogels te volgen op zoek naar zeldzaamheden zoals de Witrug- of Drieteenspechten, de Dwerguil of de zeldzame Vliegenvangers en Zangers.

De Moerassen van Biebrza zijn een van Europa’s laatste natuurlijke laaglandvalleien. Ze beslaan een gebied van meer dan 1000 km2 drasland, veenmoerassen en veenbossen in het uiterste noordoosten van Polen. Deze kwetsbare leefgebieden werden gered van drooglegging door de niet-intensieve lokale landbouw en werden de thuisbasis van honderden zeldzame soorten vogels, insecten en planten die nu, ergens anders in Europa, moeilijk te zien zijn. Dit gebied herbergt ook een enorme populatie Elanden, Europese Bevers en een paar roedels Wolven en verschillende Lynxen.


We zullen hier drie nachten blijven en gaan voor een Elanden Safari, maken een boottocht over de rivier en kijken naar Bevers en naar enkele van ‘s werelds zeldzaamste vogels zoals Kemphanen, Waterrietzangers of Grotere Gevlekte Adelaars, afhankelijk van het seizoen.

Onze lokale gidsen zijn ervaren, hebben toegang tot de beste gebieden en alle recente waarnemingen. Onze klanten zeggen dat ze een schat aan kennis zijn en zelfs leuk, maar het is het beste om het zelf te ondervinden. Bovendien zullen het traditionele Oost-Poolse landschap met kleine houten huizen en lokaal verbouwd heerlijk eten, evenals een kort bezoek aan de oude binnenstad van Warschau, deze tour een unieke smaak geven.

Duurtijd

8 dagen, 7 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

7 nachten gasthuis/hotel
Alle maaltijden inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Kleine groepen

6-16 personen
Minimale leeftijd: 15 jaar

Prijs

Vanaf 7650 PLN (€1800) per persoon – vroegboekprijs!
Vooruitbetaling: 500 PLN
Eenpersoonskamer: +450 PLN

Bizon Safari

4 dagen in het Białowieża Oerbos

Bizon Safari

4 dagen in het Białowieża Oerbos

Bizon Safari

4 dagen in het Białowieża Oerbos

Spendeer drie nachten in het Białowieża Oerbos en vindt Europese Bizons in het wild

Laat onze meest ervaren lokale gidsen je meenemen naar de beste locaties van het Oerbos van Białowieża - dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat - en bekijk Europa's grootste landzoogdier, de Europese Bizon in het wild.

Het Białowieża Oerbos is het laatst overgebleven oerbos in het laagland van Europa. Het heeft een oppervlakte van meer dan 1500 km2 in de rustige hoek van Polen en Wit-Rusland. Dit oerbos, gered van houtkap, werd de thuisbasis van honderden zeldzame soorten vogels, insecten en paddenstoelen. Het belangrijkste is dat het ‘s werelds laatste toevluchtsoord is geworden voor Europese Bizons – het grootste landzoogdier op ons continent. Eeuwenoude bomen groeien hier samen in een enorme verscheidenheid aan leefgebieden, waardoor het door UNESCO wordt erkend als een Biosfeerreservaat en een Werelderfgoed dat nu door duizenden van over de hele wereld wordt bezocht.

We brengen drie nachten door in een comfortabel, door een familie gerund, pension/hotel in een centraal gelegen dorp in Białowieża en maken dagelijkse wandelingen door het bos en maken een rit in safaristijl – allemaal om je het volledige scala aan Bizon leefgebieden te laten zien en om de dramatische geschiedenis van deze soort uit te leggen, zowel biologisch als gewoonten. Afhankelijk van het seizoen kunnen we individuele stieren, kleine groepen en grotere kuddes zien.

Er zijn hier meer dan 200 vogelsoorten en 50 zoogdiersoorten geregistreerd en we zien vaak enkele van de zeldzame spechten of een Dwerguil – de kleinste uil van Europa tijdens deze reis. Er zijn ook een paar groepen Wolven en verschillende Lynxen in het Białowieża Oerbos en aangezien we hun sporen en tekens regelmatig vinden, zien een paar van onze groepen elk jaar ook wolven!


Onze lokale gidsen zijn ervaren, hebben toegang tot de beste gebieden en zien regelmatig wilde Bizons. Onze klanten zeggen dat ze een schat aan kennis zijn en zelfs leuk, maar het is het beste om het zelf te ondervinden. Bovendien zullen het traditionele Oost-Poolse landschap met kleine houten huizen en lokaal verbouwd heerlijk eten, evenals een kort bezoek aan de oude binnenstad van Warschau, deze tour een unieke smaak geven.

Duurtijd

4 dagen, 3 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

3 nachten gasthuis/hotel
Alle maaltijden inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Kleine groepen

6-16 personen
Minimale leeftijd: 15 jaar

Prijs

Vanaf 3850 PLN (€910) per persoon – vroegboekprijs!
Vooruitbetaling: 500 PLN
Eenpersoonskamer: +200 PLN

Karpatische Zoogdieren
- op zoek naar Wolven, Beren & Lynxen

5 dagen in de wilde Bieszczady Bergen, Oost-Karpaten

Karpatische Zoogdieren
- op zoek naar Wolven, Beren & Lynxen

5 dagen in de wilde Bieszczady Bergen, Oost-Karpaten

Karpatische Zoogdieren
- op zoek naar Wolven, Beren & Lynxen

5 dagen in de wilde Bieszczady Bergen, Oost-Karpaten

Verken de wildste delen van de Poolse Karpaten

Ga met onze ‘gekke’ gids mee op een onvermoeibare zoektocht naar Wolven, Beren, Lynxen en Europese Bizons. Breng spannende en intensieve dagen door in de wildernis met de kans om deze ongrijpbare zoogdieren daadwerkelijk te zien!

Dit is een korte, maar intensieve, tocht in het wildste deel van Polen, de ongeschonden en onontdekte Bieszczady Bergen in de Oostelijke Karpaten.

Bieszczady behoren tot de laagste bergketens van de Karpaten (max. 1.346m).
De dunbevolkte en grotendeels beboste bergen wemelen nu van de wilde dieren en zijn het belangrijkste Poolse toevluchtsoord geworden voor Bruine Beren, Wolven, Lynxen en zelfs Wilde Katten. Bovendien leeft hier een grote kudde wilde Europese Bizons en ook veel Bevers en we zullen ernaar streven ze allemaal te zien.

Dit is een groot gebied, dus elke dag zullen we per minibus reizen en lange afstanden te voet afleggen. We zullen ook wat tijd doorbrengen op goede uitkijkpunten bij zonsopgang en zonsondergang. Het kan intensief zijn in termen van weinig slaap en veel wandelen, maar voor ons is dit de beste manier om het te doen. We gebruiken geen huiden of kunstmatige voeding of andere manieren om het gedrag van dieren in het wild te veranderen. In plaats daarvan bieden we een ongerepte natuur en een echte natuurbelevenis.

We verblijven in een klein, door een familie gerund, houten pension of een bescheiden hotel, afhankelijk van de beschikbaarheid en de afstand tot de beste locaties op een bepaald moment om tijd te besparen op autorijden. Alle locaties hebben comfortabele twee- of eenpersoonskamers met eigen badkamer en serveren heerlijke traditionele Poolse gerechten.

Onze lokale gidsen zijn ervaren, hebben toegang tot de beste gebieden en zien regelmatig de grote zoogdieren. Onze klanten zeggen dat ze een schat aan kennis zijn en zelfs leuk, maar het is het beste om het zelf te ondervinden.

Duurtijd

5 dagen, 4 nachten
Start en einde: Krakau

Kost & inwoning

4 nachten B&B/gasthuis/hotel
Alle maaltijden inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Wandelen in de bergen

Zeer kleine groepen

Max. 6 personen
Minimale leeftijd: 15 jaar

Prijs

Vanaf  PLN (€0) per persoon – vroegboekprijs!
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +400 PLN

Vlinders van Oost-Polen (macro tour)

7 dagen in de Biebrza Moerassen en het Białowieża Oerbos

Vlinders van Oost-Polen (macro tour)

7 dagen in de Biebrza Moerassen en het Białowieża Oerbos

Vlinders van Oost-Polen (macro tour)

7 dagen in de Biebrza Moerassen
en het Białowieża Oerbos

Bekijk een enorme verscheidenheid aan Oost-Europese vlinders, libellen en nog veel meer

Laat onze meest ervaren lokale gidsen je meenemen naar de beste locaties van het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen in het hoogseizoen voor vlinders, libellen en wilde bloemen. Bezoek plaatsen die je alleen niet zou vinden en breng veel goed bestede doorgebrachte vrije tijd door in de wildernis tijdens rustige wandelingen die perfect geschikt zijn voor fotografie.

De Moerassen van Biebrza zijn een van Europa’s laatste natuurlijke laaglandvalleien. Ze beslaan een gebied van meer dan 1000 km2 (duizend vierkante meter) drasland, veenmoerassen en veenbossen in het uiterste noordoosten van Polen. Deze kwetsbare leefgebieden werden gered van drooglegging door de niet-intensieve lokale landbouw en werden de thuisbasis van Elanden, Bevers en honderden zeldzame soorten vogels, vlinders, libellen en wilde bloemen die nu nergens anders in Europa te zien zijn.

We blijven hier vier nachten en maken dagelijks rustige wandelingen die perfect geschikt zijn voor fotografie. De hoogtepunten van dit gebied zijn onder meer de Zwarte Apollovlinder, Roodbonte Parelmoervlinder (juni) en Tsarenmantel of Veenbesparelmoervlinder (juli), maar er zijn tientallen zeldzame vlinders te zien, evenals vele libellen en orchideeën.

Het Białowieża Oerbos is het laatst overgebleven oerbos in het laagland van Europa. Het heeft een oppervlakte van meer dan 1500 km2 in de rustige hoek van Polen en Wit-Rusland. Dit oerbos, gered van houtkap, werd de thuisbasis van honderden zeldzame soorten vogels, insecten en paddenstoelen. Het belangrijkste is dat het ‘s werelds laatste toevluchtsoord is geworden voor Europese Bizons – het grootste landzoogdier op ons continent. Eeuwenoude bomen groeien hier samen in een enorme verscheidenheid aan leefgebieden, waardoor het door UNESCO wordt erkend als een Biosfeerreservaat en een Werelderfgoed dat nu door duizenden van over de hele wereld wordt bezocht.

We zullen drie nachten doorbrengen in een comfortabel, door een familie gerund, pension/hotel in een centraal gelegen dorp in Białowieża en gaan voor een langzaam tempo dagelijkse wandelingen om de best bewaarde stukken van het bos en vele zeldzame vlinders te zien, Waaronder de Ijsvogelvlinder en Ringoogparelmoervlinder (juni) en de Grote Vos of Rouwmantel (juli). Het Białowieża Oerbos is ook de thuisbasis van veel ongewone vogels zoals Witrugspechten en Drieteenspechten of de zeldzame Vliegenvangers en Zangers.

Onze lokale gidsen zijn ervaren en hebben toegang tot de beste gebieden en alle recente waarnemingen. Onze klanten zeggen dat ze een schat aan kennis zijn en zelfs leuk, maar het is het beste om het zelf te ondervinden. Bovendien zullen het traditionele Oost-Poolse landschap met kleine houten huizen en lokaal verbouwd heerlijk eten deze tour een unieke smaak geven.

Duurtijd

7 dagen, 6 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

6 nachten gasthuis/hotel
Alle maaltijden inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Zeer kleine groepen

6-12 personen
Minimale leeftijd: 15 jaar

Prijs

Vanaf 6250 PLN (€1470) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +350 PLN

Grote Tour van Oost-Polen

10 dagen in de pure natuur en weinig bekende historische plekken

Grote Tour van Oost-Polen

10 dagen in de pure natuur en weinig bekende historische plekken

Grote Tour van Oost-Polen

10 dagen in de pure natuur en weinig bekende historische plekken

Ervaar het echte Polen buiten de gebaande paden

Ga wandelen en kajakken in de meest pittoreske natuur en de beste nationale parken. Dompel onder in het traditionele Poolse platteland met zijn fascinerende geschiedenis. Laat je “Eenzame Planeet” achter je en bezoek het echte Polen met gepassioneerde lokale gidsen.

Deze tour begint in Warschau – de hoofdstad van Polen en de grootste stad met een verbazingwekkende mix van historische locaties en postcommunistische architectuur. We beginnen onze reis door de ongeschonden oostelijke gebieden van Polen met twee dagen kajakken op een van de mooiste Poolse rivieren (Czarna Hańcza), die zachtjes door het ongerepte en volledig onontdekte Augustów-woud slingeren. We maken ook een wandeling door het platteland en het bos, praten met de lokale bevolking en serveren een huisgemaakte lunch aan een rivier.

Later reizen we door de grootste Moerassen van Europa van de rivier Biebrza, het grootste nationale park van Polen, ervaren we de uitgestrekte open ruimtes gevuld met vogelgeluiden en stilte en bezoeken we een weinig bekende historische stad Tykocin. We zullen ook het beroemde Białowieża Oerbos betreden – het laatst overgebleven oerbos in het laagland van Europa en ‘s werelds laatste toevluchtsoord voor Europese Bizons. Een Mens- en Biosfeerreservaat en een UNESCO-Werelderfgoed in de rustige hoek van Polen en Wit-Rusland.

Op weg naar de Karpaten stoppen we ook bij een middeleeuws stadje Kazimierz Dolny en gaan we wandelen op het traditionele platteland van de vallei van de rivier Wisła (Vistula). Ten slotte zullen we drie nachten doorbrengen in het wildste deel van Polen, de ongerepte Bieszczady Bergen. De dunbevolkte en grotendeels beboste bergen wemelen nu van de wilde dieren en zijn het belangrijkste Poolse toevluchtsoord geworden voor Bruine Beren, Wolven en Lynxen.

We eindigen in Krakau, de meest aantrekkelijke stad met de best bewaarde oude binnenstad van Polen en het grootste middeleeuwse marktplein van Europa.

We zullen waar mogelijk eten in lokale cafetaria’s en gasthuizen om de traditionele zelfgemaakte gerechten te proberen. Daarnaast bezoeken we een grote verscheidenheid aan Poolse lokale winkels voor boodschappen, restaurants en cafés, want lunches en een paar diners zijn niet inbegrepen. We denken dat deze combinatie veel meer persoonlijke en real-life ervaring geeft.

Onze lokale gidsen zijn ervaren en aanstekelijk gepassioneerd door de Poolse natuur en cultuur. Onze klanten zeggen dat ze een schat aan kennis en plezier zijn, maar het is het beste om het zelf te ondervinden.

.

Duurtijd

10 dagen, 9 nachten
Start: Warschau
Einde: Krakau

Kost & inwoning

9 nachten gasthuis/hotel
Alle ontbijten, 6 diners inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen, kajakken, wandelen in de bergen

Kleine groepen

6-16 personen
Minimale leeftijd: 15 jaars

Prijs

Vanaf 8950 PLN (€2100) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +800 PLN

Kanovaren en wildzwemmen

5 dagen in het onontdekte Augustów-Woud

Kanovaren en wildzwemmen

5 dagen in het onontdekte Augustów-Woud

Kanovaren en wildzwemmen

5 dagen in het onontdekte Augustów-Woud

Ga kanoën, kamperen en wildzwemmen in het wildste deel van Europa

Breng 5 dagen door in het onontdekte Augustów-Woud met een lokale gids, een ervaren kajak- en bushcraftinstructeur. Kano door het bos langs de grens van Polen en Litouwen, ga wildzwemmen, zet een tent op en duik in de sauna. Ontspan in het wild en laad op. Volledig.

De rondleiding begint in Warschau. We halen je op bij je hotel en reizen naar het noorden naar het landelijke Polen om te kanoën langs de mooiste Poolse laaglandrivieren, Czarna Hańcza en Marycha, die zich uitstrekken over de grens tussen Polen en Litouwen, rustig stromend door het rietveld en het bos. We zullen drie nachten kamperen aan een rivier en laten lokale boeren heerlijke zelfgemaakte maaltijden serveren. We zullen ook volop mogelijkheden hebben om wild te zwemmen en te ontspannen in de sauna, populair in deze regio onder de naam ‘Russian banya’.

We eindigen het kanoën op een drielandenpunt van Polen, Litouwen en Wit-Rusland en brengen de laatste nacht door in een gasthuis in het Nationaal Park Wigry met de kans om te zwemmen in het zuivere water van het rustige Wigry-Meer.

Er zijn veel dieren in het wild en hoewel dat niet het hoofddoel van deze tour is, kun je vogels zien zoals Zwanen, Ijsvogels of een Zeearend. Het zien van sporen van Wolven of tekenen van Bevers is ook vrij gebruikelijk in dit gebied.

Onze ervaren lokale gids, kajak- en bushcraftspecialist kent deze rivieren als zijn broekzak en zal je tijdens deze tour begeleiden en je op de hoogte houden en wijzen op alles wat je niet mag missen.

Duurtijd

5 dagen, 4 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

3 nachten kamperen
1 nacht gasthuis
Alle maaltijden inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Kanoën en kamperen in het wild
+ sauna en wildzwemmen

Zeer kleine groepen

Max. 9 personen
Minimale leeftijd: 15 jaar

Prijs

Vanaf  PLN (€0) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +300 PLN

Winter Wildleven Festival

8 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Winter Wildleven Festival

8 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Winter Wildleven Festival

8 dagen in het Białowieża Oerbos
en de Biebrza Moerassen

Ga Wolven volgen en bekijk Bizonkuddes in het prachtige winterlandschap

Sluit je aan bij onze fanatieke bemanning van natuurliefhebbers op het hoogtepunt van de winter. Bekijk de ongerepte natuur in het prachtige, besneeuwde landschap. Luister naar avondcolleges van vooraanstaande lokale onderzoekers voor een nog beter inzicht.

We brengen deze week door in het Oerbos van Białowieża, in het uiterste oosten van Polen, aan de grens met Wit-Rusland. Dit gebied herbergt de grootste populatie wilde Europese Bizons, evenals Wolven en Lynxen en we bieden dagtochten aan op de beste locaties.

De winter is een uitstekende tijd om zoogdieren te observeren en biedt bovendien een fantastisch sneeuwlandschap. Uiteraard kunnen we het weer niet garanderen, maar we hebben dit festival op de meest betrouwbare tijd gepland. Daarnaast bieden we een tweedaagse reis aan naar de beroemde Biebrza Moerassen om Elanden te zien (op al onze eerdere reizen goed te zien!) en Bevers en Otters (veel moeilijker te spotten).

Je krijgt ook de kans om een paar uur te wandelen in het Strikte Beschermingsgebied van het Białowieża Nationaal Park. We hebben toestemming om het kerngebied van het bos, het Mens- en Biosfeerreservaat en een UNESCO-werelderfgoed te betreden. Het ongerepte natuurlijke bos van enorme eeuwenoude bomen en de thuisbasis van de zeldzaamste Zwarte, Witrug- en Drietenige Spechten.

Hoewel er op dat moment maar weinig vogels in de buurt zijn, heb je de kans om een aantal geweldige uitzichten te krijgen van winterse zeldzaamheden, zoals de genoemde spechten, Maar ook een Zeearend, Ruigpootbuizerd,  Klapekster, Appelvink of Pestvogel.

We hebben ook vooraanstaande lokale wetenschappers gevraagd om ‘s avonds met ons mee te gaan en diepgaande lezingen te geven over het Białowieża Oerbos en zijn dieren in het wild.

Ten slotte zullen we je ook wijzen op verschillende opties voor zelfgeleide wandelingen, zodat je het bos in je eigen tempo kunt zien en wat privétijd kunt hebben. Onze ervaren en enthousiaste natuurgidsen zullen je wijzen op alle dieren in het wild en je op de hoogte houden van de geschiedenis en etnische diversiteit van de regio.

We verblijven in een comfortabel, door een familie gerund, pension midden in het centrum van het dorp Białowieża. Zoals gewoonlijk eindigen we met een traditioneel Pools kampvuur om een unieke en onvergetelijke smaak toe te voegen aan jouw natuurvakantie.

Duurtijd

8 dagen, 7 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

7 nachten gasthuis/hotel
Ontbijt & diners inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Zeer kleine groepen

3-12 participants on trips
Minimum age: 15 yrs

Prijs

Vanaf  PLN (€0) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +500 PLN

Wildleven Festival in de Vroege Lente

8 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Wildleven Festival in de Vroege Lente

8 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Wildleven Festival in de Vroege Lente

8 dagen in het Białowieża Oerbos
en de Biebrza Moerassen

De beste tijd van het jaar om spechten, uilen en zoogdieren te zien

Dit festival is getimed voor fantastische activiteit van zeldzame vogels zoals de Dwerguil, Hazelhoen, Drietenige, Grijskop en Spechten met Witte Rug, evenals het uitstekende volgen van Wwolven, zoeken naar Lynxen en uitkijken naar zoogdieren als Bizons, Elanden en Bevers.

We brengen deze week door in het Oerbos van Białowieża, in het uiterste oosten van Polen, aan de grens met Wit-Rusland. In het vroege voorjaar worden alle Spechten, Uilen en Hazelhoen gewoon ‘gek’. Wolven zouden net hebben gedekt en Lynxen zijn net begonnen. Bizons, Elanden, Bevers en andere grote zoogdieren worden erg actief en zijn gemakkelijker te zien.

Dit festival is getimed voor fantastische activiteiten van vele zeldzame soorten die later in het jaar veel moeilijker te zien zijn. Wist je dat je hier 8 soorten Spechten kunt zien? Het zien van de Dwerguil en Hazelhoen is bijna gegarandeerd en de Ruigpootuil zeer waarschijnlijk. Maar er is zoveel meer! Grotere Uilen, Kraanvogels, Adelaars, Wilde- en Toendrazwanen, Otters, Marters of honderden amfibieën in beweging. Als het weer goed is, kunnen we zelfs getuige zijn van een zeldzaam schouwspel van Moorkikkers die blauw worden voor een paar dagen.

Je krijgt ook de kans om een paar uur te wandelen in het Strikte Beschermingsgebied van het Białowieża Nationaal Park. We hebben toestemming om het kerngebied van het bos, het Mens- en Biosfeerreservaat en een UNESCO-werelderfgoed te betreden. Het ongerepte natuurlijke bos van enorme eeuwenoude bomen en de thuisbasis van de zeldzaamste Zwarte, Witrug- en Drietenige Spechten.

Ten slotte zullen we je ook wijzen op talloze opties voor zelfgeleide wandelingen, zodat je het bos in je eigen tempo kunt zien en wat privétijd kunt hebben.

Onze ervaren en enthousiaste natuurgidsen zullen je wijzen op alle dieren in het wild en wilde bloemen in de omgeving en je op de hoogte houden van de geschiedenis en etnische diversiteit van de regio. Zoals gewoonlijk eindigen we met een traditioneel Pools kampvuur om een unieke en onvergetelijke smaak toe te voegen aan jouw natuurvakantie.

 

Duurtijd

8 dagen, 7 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

7 nachten gasthuis/hotel
Ontbijt & diners inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Zeer kleine groepen

3-12 participants on trips
Minimum age: 15 yrs

Prijs

Vanaf  PLN (€0) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +500 PLN

Wildleven Festival in de Lente

9 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Wildleven Festival in de Lente

9 dagen in het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen

Wildleven Festival in de Lente

9 dagen in het Białowieża Oerbos
en de Biebrza Moerassen

De meest betaalbare en leuke manier om het Białowieża Oerbos te bezoeken

Sluit je aan bij onze natuurfanatenploeg in de lente - de beste tijd voor een maximale verscheidenheid aan vogels, zoogdieren en andere dieren in het wild. Bezoek de toplocaties van het Białowieża Oerbos en de Biebrza Moerassen met de beste lokale gidsen. Bekijk de ongerepte natuur en veel dieren in het wild in je eigen tempo.

We brengen deze week door in het Oerbos van Białowieża, in het uiterste oosten van Polen, aan de grens met Wit-Rusland. Dit gebied herbergt de grootste populatie wilde Europese Bizons, evenals Wolven en Lynxen en we zouden ze graag aan je laten zien tijdens onze zonsopgang- en zonsondergangtochten.

Dit is ook de beste tijd van het jaar om vogels te kijken en we bieden dagtochten aan voor alle zeldzame Spechten, Withalsvliegenvangers en Kleine Vliegenvangers, Dwerguil, Lijsternachtegaal, evenals Sperwergrasmussen, Spotvogels of Rivierzanger en zelfs Poelsnippen. In feite in slechts 9 dagen zijn hier meer dan 150 vogelsoorten te zien!

Daarnaast bieden we uitstapjes aan naar het Siemianówka Reservoir en de beroemde Biebrza Moerassen waar Waterrietzangers, Blauwborstjes, Citrienkwikstaarten, Moerassterns, Wittestaart Zeearenden en Grotere Gevlekte Zeearenden samen met Elanden en Bevers kunnen worden gezien (op al onze eerdere reizen goed te zien!).

Je krijgt ook de kans om een paar uur te wandelen in het Strikte Beschermingsgebied van het Białowieża Nationaal Park. We hebben toestemming om het kerngebied van het bos, het Mens- en Biosfeerreservaat en een UNESCO-werelderfgoed te betreden. Het ongerepte natuurlijke bos van enorme eeuwenoude bomen en de thuisbasis van de zeldzaamste Zwarte, Witrug- en Drietenige Spechten.

Ten slotte zullen we je ook wijzen op talloze opties voor zelfgeleide wandelingen, zodat je het bos in je eigen tempo kunt zien en wat privétijd kunt hebben.

Onze ervaren en enthousiaste natuurgidsen zullen je wijzen op alle dieren in het wild en wilde bloemen in de omgeving en je op de hoogte houden van de geschiedenis en etnische diversiteit van de regio. Zoals gewoonlijk eindigen we met een traditioneel Pools diner met livemuziek gespeeld door een lokale muzikant om een unieke en onvergetelijke smaak toe te voegen aan jouw natuurvakantie.

Duurtijd

9 dagen, 8 nachten
Start en einde: Warschau

Kost & inwoning

8 nachten gasthuis/hotel
Ontbijt & diners inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Lopen (vlakke oppervlakken)

Zeer kleine groepen

3-12 participants on trips
Minimum age: 15 yrs

Prijs

Vanaf  PLN (€0) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +550 PLN

Karpatenfestival voor Wilde Dieren

8 dagen in de wilde Bieszczady Bergen, Oostelijke Karpaten

Karpatenfestival voor Wilde Dieren

8 dagen in de wilde Bieszczady Bergen, Oostelijke Karpaten

Karpatenfestival voor Wilde Dieren

8 dagen in de wilde Bieszczady Bergen,
Oostelijke Karpaten

Het beste evenement om Bruine Beren, Wolven en Bizons te zien en echte wildernis te ervaren

Sluit je aan bij onze beste lokale gidsen in het wildste deel van de Poolse Oost-Karpaten in de meest pittoreske tijd van het jaar. Ga op zoek naar grote zoogdieren, dompel onder in het dichte bos, uitgestrekte weiden en ongerepte landschappen. Ervaar de natuurlijke stilte en zie de ongeëvenaarde natuur.

We zullen deze week doorbrengen in een van de wildste delen van Polen, de ongeschonden en onontdekte Bieszczady Bergen die behoren tot de laagste bergketens van de oostelijke Karpaten (max. 1.346m). De dunbevolkte en grotendeels beboste bergen wemelen nu van de wilde dieren en zijn het belangrijkste Poolse toevluchtsoord geworden voor Bruine Beren, Wolven, Lynxen en zelfs Wilde Katten. Bovendien leeft hier een grote kudde wilde Europese Bizons en ook veel Bevers en we zullen ernaar streven ze allemaal te zien.

De vroege herfst biedt ook enkele mogelijkheden om vogels te spotten en we zullen korte trips organiseren voor de beste van het seizoen – Spechten en de Oeraluil. Andere vogels die hier wonen zijn onder andere Notenkrakers of Kruisvogels en je kunt ze dagelijks zien.

Voor degenen die graag wandelen, reiken de ruggen ver boven de boomgrens en bieden ze een fantastisch uitzicht over het landschap. Als je liever op (relatief) de vlakte blijft, zijn de open rivierdalen nog steeds rijk aan wilde bloemen, vlinders, amfibieën, reptielen en bieden ze evengoed mooie uitzichten.

We bieden accommodatie en eten van hoge kwaliteit in een comfortabel hotel en – vooral -kwaliteitsgidsen voor dieren in het wild door ons personeel. Onze ervaren en enthousiaste natuurgidsen zullen je wijzen op alle dieren in het wild en wilde bloemen in de omgeving en je op de hoogte houden van de geschiedenis en etnische diversiteit van de regio.

Ten slotte zullen we je ook wijzen op enkele opties voor zelfgeleide wandelingen, zodat je het ongerepte Karpatenbos in je eigen tempo kunt zien en wat privétijd kunt hebben.

Wat het belangrijkste is… We gebruiken geen huiden of kunstmatige voeding of andere manieren om het gedrag van dieren in het wild te veranderen. In plaats daarvan bieden we een ongerepte natuur en een echte natuurbelevenis.

Duurtijd

8 dagen, 7 nachten
Start en einde: Krakau

Kost & inwoning

7 nachten hotel
Ontbijt & diners inbegrepen

Transport

Minibus

Activiteiten

Wandelen in de bergen

Zeer kleine groepen

3-12 participants on trips
Minimum age: 15 yrs

Prijs

Vanaf 3850 PLN (€910) per persoon
Vooruitbetaling: PLN
Eenpersoonskamer: +750 PLN

Tour kalender

Klik om al onze tours en festivals in chronologische volgorde te zien

What our customers say

Recent trip reports

Back To Top
Search